Voorwaarden retour en terugbetaling

Ons engagement

Met Etam, heeft u het recht om van mening te veranderen!

Vanaf de datum van uw bestelling, heeft u 30 dagen de tijd om uw artikel terug te sturen (ongedragen en in de originele verpakking).

 

Kies de oplossing die het beste past

 

Terugsturen via de post

ENKEL VOOR BELGISCHE BESTELLINGEN, VOOR BESTELLINGEN UIT NEDERLANDS, KLIK HIER: https://www.etam.be/nl_BE/retour-en-terugbetaling-rea2.html

U heeft de mogelijkheid om uw artikelen via de post terug te sturen.

De retourkosten moeten door u worden betaald tenzij er een fout door ons is gemaakt.

De artikelen moet u samen met de factuur die in uw pakket hebt ontvangen terugsturen (deze kunt u in uw verzending bevestigingse-mail vinden of via de rubriek "Mijn account").

Indien u ervoor kiest om de artikelen terug via de post te sturen, is alleen een terugbetaling mogelijk (ruilen is niet mogelijk).

Retouradres:
ETAM - SHOPPING CENTER K IN KORTRIJK
Retourdienst Etam.be
Steenpoort, 2 cel 67
8500 Kortrijk
BELGIE

Ruilen of een terugbetaling aanvragen in een Etam winkel

U heeft de mogelijkheid om de artikelen te ruilen of een terugbetaling te ontvangen in een Etam winkel in België.

 

De artikelen moet u samen met de factuur die in uw pakket hebt ontvangen terugsturen (deze kunt u in uw verzending bevestigingse-mail vinden of via de rubriek "Mijn account").

 

Als u uw bestelling heeft geplaatst zonder een account aan te maken, neem dan contact op met onze klantendienst via de rubriek "Contacteer ons".

 

Om de lijst van dichtstbijzijnde winkels te bekijken, klik hier.

Wachttijd terugbetaling

Het bedrag van uw terugbetaling wordt direct op uw bankrekening bijgeschreven. Hiervoor werken wij samen met onze beveiligde betalingspartner ADYEN. De wachttijd hangt van uw bank af, maar uw bankrekening wordt tussen 2 en 4 dagen bijgeschreven. U ontvangt dan een bevestiging van uw terugbetaling wordt dan via e-mail gestuurd.

 

Artikel 6 van de algemene verkoopvoorwaarden : Herroepingsrecht

6.1 Uitoefening van herroepingsrecht :
Volgens de wet , heeft de Klant een herroepingsrecht gedurende een periode van 14 (veertien) dagen na de ontvangst van de bestelling, die hij uitoefenen kan zonder zijn besluit te rechtvaardigen noch andere kosten te betalen dan die welke nodig zijn voor het retourneren van zijn bestelling. We zullen niet de goederen afhalen.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons Service Clients 57-59 rue Henri Barbusse - 92110 Clichy - Frankrijk of per email: contactetam@etam.be via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht Waarschuwing: artikelen die onvolledig, beschadigd of vervuild worden geretourneerd door de klant zullen niet geaccepteerd worden.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
De producten moeten niet zijn gedragen of gewassen en moeten worden teruggestuurd bij voorkeur in hun originele verpakking en etiket, samen met de factuur of de leveringsbon (de factuur is beschikbaar op de site, in de rubriek “Mijn account”, de leveringsbon is in het pakket te vinden). Waarschuwing: artikelen die onvolledig, beschadigd of vervuild worden geretourneerd door de klant zullen niet geaccepteerd worden.


6.2 Retour mogelijkheden :
De klant retourneert de bestelde producten binnen 14 (veertien) dagen na de mededeling van besluit van herroeping onder de voorwaarden omschreven in artikel 6.1 hierboven. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

Retour met Bpost :
De klant kan de bestelde artikelen terugsturen naar Etam, op eigen kosten, samen met (i) het herroepingsformulier of andere verklaring verstoken van dubbelzinnigheid, (ii) bij voorkeur de factuur of pakbon, naar het volgende adres: Entrepôt Etam, Retourdienst Etam.be, Steenpoort 2 cel 67, 8500 Kortrijk, België.

Retour in een Etam winkel :
Geretourneerde artikelen (Lingerie, Damesmode en Beauty producten) worden in de Etam winkel opgeslagen en een ontvangstbewijs wordt aan de klant gegeven. Deze service wordt in Etam Lingerie winkels in heel België aangeboden.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.
Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben terug gekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd alsn u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van de terugzending komen voor uw rekening.
U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.